Čo je melatonín?Ako melatonín pomáha spať?

Čo je melatonín?Melatonín je hormón vylučovaný epifýzou, ktorý reguluje spánkový rytmus ľudského tela. Sekrécia melatonínu sa s vekom znižuje, čo môže byť jednou z príčin zníženej kvality spánku a zvýšených porúch spánku u starších ľudí. Správne užívaniemelatonínmôže zlepšiť kvalitu spánku starších ľudí a ľudí, ktorí často čelia zmenám v pásme alebo denným nočným zmenám.

Čo je melatonín?Ako melatonín pomáha spať?

Ako melatonín pomáha spať? Podľa rozsiahleho domáceho aj medzinárodného výskumu ako hormón,melatonínmá účinky sedácie, hypnózy a regulácie cyklu prebúdzania spánku. V lekárskej praxi sa všeobecne verí, že s pribúdajúcim vekom sa sekrécia melatonínu u jedincov stredného a staršieho veku postupne znižuje, čo môže u niektorých ľudí viesť k problémom so spánkom. Preto môžu starší ľudia užívať exogénny melatonín, aby doplnili nedostatok melatonínu v tele a dosiahli efekt zlepšenia spánku.

Požiadavky namelatonínsa v jednotlivých krajinách líšia a Čína ho povoľuje používať ako prísadu do zdravej výživy. Výrobky obsahujúce iba melatonín majú iba jednu funkciu, ktorú možno deklarovať a propagovať, a tou je zlepšenie spánku.

Vysvetlenie:Potenciálna účinnosť a aplikácie uvedené v tomto článku pochádzajú z verejne dostupnej literatúry.


Čas odoslania: máj-09-2023